Tuesday 18 June 2019

Zomer van Antwerpen toegankelijk voor slechthorenden





Wij willen graag volgend initiatief onder de aandacht brengen:  Zomer van Antwerpen beter toegankelijk te maken voor personen met een gehoorverlies.

Bij twee voorstellingen (6 juli en 17 juli) van ‘Sketch 2’ van Bert of Roy wordt Phonak Roger-ondersteuning aangeboden of een schrijftolk voorzien. Om een plaats te reserveren kunnen mensen een mail sturen naar samuel@zva.be. Op de website lijkt de voorstelling van 17 juli uitverkocht maar voor personen met een gehoorverlies zijn er nog tickets beschikbaar!

Daarnaast, vinden in de Zomerbar gedurende de hele maand juli vertellingen van Geert Hautekiet plaats (SH!T heet het stuk). Ook hier is Roger luisterondersteuning beschikbaar. Daar kan voor worden gemaild, maar de luisterondersteuning kan ook zonder voorgaande mail worden opgevraagd in het zomerhuisje aan de Zomerbar zelf.

Phonak voorziet heel wat MyLinks, dus hoortoestellen, beengeleidingstoestellen en cochleaire implantaten met een actieve T-stand kunnen makkelijk worden gekoppeld. Wie geen telecoil kan gebruiken kan gebruik maken van een koptelefoontje. Dit is ook mogelijk voor mensen die nog geen hoortoestel dragen, maar die toch moeilijkheden ondervinden bij het verstaan van theatervoorstellingen.


















No comments:

Post a Comment